Novi Sad
26.03.2012.
10:27
Od 1. aprila ukida se linija 70 na relaciji Novi Sad - Institut, saopštio je gradski prevoznik.
  • Petar

    28.03.2012 08:30
    Za divlja naselja može, za Institut ne može
    Bitno je da oni sada uvode liniju 9A do tamo gde su se divlje naselili oni "skotrljani", a ukidaju liniju za Institut. E, Novi Sade moj stari...
  • 28.03.2012 05:21
    sramota
    Apelujem na nadlezne u GSP-u da razmisle kada budu pravili red voznje za liniju 69 da je pojacaju ako nam ukidaju 70.Niko nas ne spominje.Nije stvar u izborima nego o elementarnim stvarima.U dom zdravlja u Petrovaradinu ako si zakazan za 11 treba da krenes autobusom u 07i40 da bi preko male krsne tj.linija 3 ili 9 ponovo dosao u Petrovaradin.Da nije tuzno i jadno bilo bi smesno a nama vise nije ni malo smesno a jadnije je da nemoze biti gore.
  • 27.03.2012 13:42
    Ribnjak nije više vikend naselje
    Ribnjak nije više vikend naselje ako niste znali gospodo. Ovde žive porodice sa malom decom, srednjoškolicima i studentima. Umesto da uvedete još koju liniju ili bar neku kružnu koja će nas povezati sa ostatkom "svet" vi ukidate jedinu liniju do fakulteta i trgovinskih centara.A da ne pričamo o većernjim izlascima i o zadnjem autobusu u 10.30. Pa dali ste sišli s uma! Koliko još linija treba za ili kroz Petrovaradin i Kamenicu? U 21. veku mi ćemo ići peške u školu a gledati u centar grada, smešno. Stvarno je vreme da se menjaju gradske vlasti, malo im je bajata priča da se grad seli na drugu stranu obale, ipak sve ostaje u gradu.E pa društvo iz ribnjaka pamet u glavu na sledećim izborima!
  • Ljiljana

    27.03.2012 08:18
    @putnik namernik
    Slazem se! Ja sam tu liniju zvala "Upoznaj svoj hgrad da bi ga vise voleo/la".
  • 27.03.2012 06:05
    kako stici
    Zivimo u ribnjaku naselje izmedju petrovaradina i kamenice.Ta linija nam znaci puno.Sada nam ostaje samo bus 69 a on ima 11 polazaka radnim danom a vikendom 8.Kako deca u skolu da nam stignu na fakultet.To je bezobrazluk.Kada je lepo vreme mozemo i peske.Ostaje nam pesacenje do kamenice ili petrovaradina.Nemaju u ribnjaku svi automobile.Dom zdravlja nam je daleko.Snabdevanje nikakvo.Zasto malo GSP ne razmisli.Dali smo ostatak sveta.A bicemo izgleda od 1 aprila.
  • @zaposlen na institutu

    26.03.2012 20:29
    wtf
    Pa kako neko uopšte može bilo gde biti zaposlen i još se usudjivati da ostavlja komentare ako neznam, dali, nedam pise zajedno? I čak šta više... ili je čak, ili je šta više...
  • Putnik namernik

    26.03.2012 19:55
    Normalna odluka
    Dusebriznici zaboravljaju da postoji linija 71-A kao i 68-A koje direktno bulevarom idu do instituta i nastavljaju dalje,a isto tako u povratku.
    Da li iko pametan ima zelju da se do instituta vozi 40 minuta umesto optimalnih 15 minuta.
    Da li bi neko imao zelju da do Zemuna ide putem preko Titela i Panceva ili direktno autoputem iz N.Sada ?
    Podrzavam ukidanje glupe linije koja ide na Terazije preko male Azije s tim da se vise polazaka sa Bocki uputi da ide kroz institut,ali i resiti problem okretanja autobusa u krugu instituta jer ne mogu se okretati od parkiranih putnickih vozila u krugu instituta.Takodje da nadlezni nadju resenje kako bi putnici na institutu kada dodje autobus znali da li taj autobus ide za grad ili dalje za kamenicu .Za sada po relacijskim displejima to nije moguce znati pa smo prinudjeni da dosadjujemo vozacu sa pitanjem "jel za grad"?
  • zaposlen na institutu

    26.03.2012 19:30
    odlicno...neko voli da se igra
    neznam i nije mi jasno ko je dosao do ovakvog resenja ! dali ste pomislili ljude koji su bolesni...primaju terapiju ili cak sta vise operisani a nemaju ni jedan prevoz na zalost osim gsp...sram i bruka...vecina zaposlenih ima markicu i putuje 70 na posao i s'posla ... KAO : MI NEDAMO STANICU NATPIS NA AUTOBUSIMA treba da vam je oduzmu pa makar isli peske na institut !! SELJACI MISLITE DA CE VAM IZBORI POMOCI U BUDALASTINAMA !!!!!!!!!!!!!!! GRADONACELNIKU SVAKA CAST AKO DOZVOLI OVAKVU GLUPOST !!! ONDA NAM NETREBA GRADONACELNIK....
  • Tref

    26.03.2012 19:17
    puk'o film
    Sve ''revolucionarne'' mere koje su u gradskom prevozu zavedene u poslednje tri godine nisu bile plod ni rasprava u Skupšini grada, niti su pri njihovom donošenju na bilo koji način bili konsultovani građani. GSP se oteo s lanca i Gradu i Građanima, pa se ne treba čuditi ni ovom drskom pokušaju likvidiranja 70-ce. Obrazloženje koje nam za ukidanje te linije daje GSP ne samo da da je zasnovano na lažnim argumentima, nego je i krajnje cinično. GSP nije ni privatna firma, ni deoničarsko društvo, već javni gradski servis čija je poslovna samostalnost ograničena. Baš kao što su, na tom polju, ograničena i shvatanja i ponašanja Igora Pavličića i Aleksadndra Jovanovića, koji - kada je u pitanju svakodnevni prevoz desetina hiljada Novosađana - jednostavno nemaju ni volju ni nameru da se već jednom umešaju u svoj posao. Ako to nisu učinili dosad, neka se bar malo trgnu pred izbore. Nikad se ne zna: možda će im usfaliti baš moja dva uskraćena glasa!
  • gradjanin

    26.03.2012 18:48
    sto je mnogo,mnogo je
    Dovedite u radio, u nekom udarnom terminu, predtavnika GSP,da mu gradjani kazu sta misle!
    I da pitamo da li GSP postoji zbog nas ili mi zbog njega!
    Dovedite nam i gradonacelnika!
    Kakvo idiotsko obrazlozenje za ukidanje linije,kako ih samo nije sramota!!!!!!!
    Ovo pod hitno treba obnarodovati,na sva zvona,radio,TV,novine.Da se cuje i da se zna!Ta linija ne sme biti ukinuta!!!
  • 26.03.2012 17:42
    Linija 3,9, su linije Novo naselje -Petrovaradin do kraja Petrovaradina

    Linija 12 je Novo naselje-Telep-Centar, i obratno i samo jednim delom Bulevaraom cara Lazara krece se kao br 70

    a linija 11 ne vozi do petrovaradina

    Dok linija 70 samo delom vozi kroz Petrovaradin i tada ispred benz.pumpe skrece na Trandzament i tim putem vozi direkt do kruga Instituta

    Dosta zaposlenih u Institutu koriste tu liniju,kao i pacijenti je ta linija je rentabilna

    *samo 3G"NIJE" moga da smisli ovako "pametnu ideju

    a mozda je je ta osoba nesto izmedju GENIJA I EVGENIJA
  • Ogorčeni

    26.03.2012 17:35
    Bruka i sramota !!!
    Parking levo od rampe kod instituta čini mi se naplaćuje institut a parking servis onaj desno od rampe (taj sam utisak stekao kada sam prošle nedelje vozio majku gore).
    Nečuveno je kako je da je ikome palo na pamet da naplaćuje parking tamo. Pa tamo ne ide niko bez velike nužde. Gore dolaze samo oni koji rade i oni koji imaju tamo nekoga na lečenju.

    A ukidanje autobuske linije biser svoje vrste i vrhunac ljudske gluposti, bezobzirnosti i sebičluka i ostalih osobina koje krase neljude.

    Dragi moji sugrađani i ostali imajte u vidu i ovo kada bute dolučivali kome dati svoj glas!

    Moj još niko nije zaslužio nažalost, tako da će listić biti poništen i nevažeći.
  • 26.03.2012 15:12
    Ništa me više ne čudi
    E pa stvarno ste genijalci !!!! Svaka čast glavi koja je to osmislila!!!!!
    SRAM DA VAS BUDE !!! UKINUTA LINIJA SA "LOGIKOM"...
  • Analitičar

    26.03.2012 14:01
    Izgleda mi...
    Javlja mi se da je nekima dosadilo da budu na vlasti i da baš hoće da izgube na izborima.
  • Mladen

    26.03.2012 13:47
    Sramota za GSP - i zbog ukidanja ove linije i zbog bednog obrazloženja kojim se pravdaju.

    Što niste malo narod priupitali pre nego da odlučite o ovome?

    Verujte mi, mnogima ćete pogoršati život nakon ovakve odluke, bolesnim ljudima najpre...
  • Nikola

    26.03.2012 12:44
    A GSP očigledno nije razmišljao o naselju Ribnjak koji od sada ima samo liniju 69 koja ima samo 11 polazaka u toku celog dana.
  • pukoh od smeha

    26.03.2012 12:37
    hehehe
    To znači da bolesnici koji nisu iz NS moraju da plate X autobuskih karata kako bi stigli do instituta, i još malo bolesni da se pentraju ako i uhvate neki bus za Kamenicu.
    Svaka vam čast na logici!
  • Sale

    26.03.2012 11:47
    A, institut?!?
    Ni jedna od gore pomenutih linija koje se "poklapaju" ne ide do instituta u Sremskoj Kamenici i sve je manje autobusa koji tamo idu, a sve više kola i parkinga pod naplatom. JP Parking servis tamo kupi harač na tuđoj nesreći. Svi koji obilaze svoje najbliže koji leže u Kamenici moraju da izdvoje pozamašnu svotu novca za praking, a drugačije osim kolima, ne mogu da dođu.
    Umesto da pojačaju liniju, oni je ukidaju, sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna